SUNDAY THOUGHTS: 30 days challenge

by simkktnl

Touwtje springen DoutzenIk zie ze overal voorbij komen, een 30 days challenge. Nu was ik al op zoek naar hoe je iets tot een gewoonte maakt. Het schijnt zo te zijn als je een maand dagelijks iets doet het makkelijker in je systeem komt. En na die 30 dagen wordt het een gewoonte. Deze 30 days challenge jump rope schijnt een prima workout te zijn. Je kan het binnen en buiten doen. Je hebt alleen een springtouw, een sport BH en sportschoenen nodig. En niet geheel onbelangrijk, Doutzen doet het ook en zweert erbij. Dus heb ik nog meer redenen nodig? Nee, maar wel een uitdaging. Dus afgelopen week begonnen met de 30 days challenge Jump Rope.

IMG_0328Bron: Suzanne Sue

De eerste dagen van de challenge waren best te doen, eigenlijk een beetje kort. Maar als je geen conditie hebt moet je ergens beginnen en die conditie heb ik niet.  Ik ben benieuwd naar dag 30, dan kan ik 18 minuten springen?

IMG_0323 IMG_0172Nu weer even terug naar het plan en de kilo’s. Tijdens een weekend Lissabon heb ik  iets te lekker gegeten, iets te veel lekkere drankjes gedronken. Niet echt opgelet, maar als je ervan geniet is dat ook geen probleem. Afgelopen zondag toch even op de weegschaal gestaan om de schade te bekijken en het viel mee, een pond meer. Dus deze week heb ik me streng aan het eetplan gehouden. En natuurlijk aan de slag gegaan met het springtouw. Niet dat het veel zoden aan de dijk zet, maar alles beter dan niets, denk ik dan maar. Het resultaat is tot nu toe -1kg. Dat vind ik prima. ik ben een paar weken bezig en snel afvallen heeft helemaal geen zin. ik wil een gezonde levenstijl en een paar kilo minder.

DSC_2006 DSC_1812 DSC_1829Plan voor de komende dagen: veel water, heel veel water. Fruit en groenten staan op de eerste plaats. En eigenlijk lekker koken ook. Nieuwe combinaties en leuke recpten zoeken. En ja natuurlijk ook springen, lopen en genieten van de mooiste periode van het jaar. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.