Het plaatje in het kookboek zag er heel anders uit, fris groen. Alsof je de komkommer net gesneden hebt. Maar je moet de soep even aan de kook brengen, dan wordt het toch een ander soort groen, beetje erwtensoep groen (als je begrijpt wat ik bedoel). Maar hij was wel lekker en zeker het proberen waard. (bron: De groene garde)
Ingrediënten
2 komkommer
scheut olijfolie
1 teen knoflook
1 grote ui
100 ml droge vermouth
1 liter groentebouillon
6 takjes dille
200 gram Hollandse garnalen
Bereiding
Pureer 1 komkommer in de keukenmachine. Snijd de andere komkommer in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook uit. Frui met een beetje olie in een soeppan en blus af met vermout. Voeg de bouillon toe, samen met de komkommers en gehakte dille, breng de soep tegen de kook en verdeel het vervolgens over soepkommen. Lepel er de garnalen over.