SUMMER SOUP: Gazpacho van geroosterde paprika & wortel

gazacho 1Wat was het warm dit weekend, echt zomer. Dan heb je gewoon minder trek en wil je iets lichts. Deze koude soep is dan een prima gerecht. Het is leuke variatie op de klassieke gazpacho met tomaat.gazacho 3gazacho 2gazacho 1Ingrediënten
6 wortelen, geschild
2 gele paprika’s
1 sjalot, grof gehakt
1 komkommer, geschild en in stukken
100 ml tomatensap
25 ml witte wijnazijn
Peper en zout
1 eetlepel suiker
Citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de wortels in een bakblik en schep ze om met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de wortels 25 minuten, leg de paprika’s erbij en zet nog 20 minuten terug. Haal uit de oven en laat afkoelen. Ik had de zaadlijsten al verwijderd, dus voor mij gold alleen de schil van de paprika verwijderen. Pureer de paprika’s met de wortels, sjalot, komkommer, tomatensap, nog een 25 ml olijfolie, wijnazijn en citroensap. Breng op smaak met peper, zout en suiker.

1 Comment SUMMER SOUP: Gazpacho van geroosterde paprika & wortel

Geef een reactie