SUMMER SEAFOOD: Zalm carpaccio met avocadocreme

IMG_1244
In de Allerhande kwam ik dit recept tegen van Bart van Olphen van Fish Tales. Avocado en zalm zijn natuurlijk beste vrienden en kan ik me voorstellen dat het een heerlijk gerecht moet zijn. Simpel en heel lekker. Uiteindelijk heb ik er 1 grote schaal carpacio van gemaakt zodat iedereen er lekker van kon pakken. Je kunt het natuurlijk ook per portie serveren, wat jij wil. Een prima voorgerecht.
DSC_9487 DSC_9492 IMG_1238IMG_1244
Ingrediënten
300 gram zalmfilet, zonder vel
2 avocado’s
2 eetlepels crème fraîche
1 citroen, geraspt en uitgeperst
1 eetlepel kappertjes
25 gram rucola
4 takjes dille
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak.

Geef een reactie