Na zo’n verjaardagsweekend wordt het tijd voor iets gezonds. Het is echt zomer, heerlijk weer en tijd voor een salade. Deze vegetarische carpaccio is simpel en makkelijk te maken. Ik heb er al veel succes mee gehad en ook als je een keer alleen eet is dit een lekker receptje voor een zwoele zomeravond.
Ingrediënten
4 vleestomaten
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 bosje basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Beleg 4 ovenvaste borden met de tomatenplakjes. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas, de basilicum, de pijnboompitten, de olijfolie en de balsamico over de tomatenplakjes. Bestrooi met zout en peper en gratineer de tomaten carpaccio in ca. 8 minuten in de oven.
Dag Simone, Ik heb je website via mijn moeder geadviseerd gekregen. Zij was erg enthousiast en terecht! Wwa een leuke recepten heb je er op staan en via een hele leuke en duidelijke manier beschreven. De fotos bij de recepten maken het helemaal af. Ik heb net heerlijk gekookt voor mijn ouders en mijn schoonmoeders, met de tomatencarpaccio als voorgerecht en een heerlijke vispastei (ook subliem recept uit delicious) als hoofdgerecht. Ik blijf je zeker volgen.
bedankt en een hele fijne zomer
Wat een complimenten, ik bloos ervan. Jij ook een heerlijke zomer toegewenst!