SUMMER SALAD: Pastasalade met kruidenolie en kappertjes

IMG_5153Hallo nieuwe week. Maandag is voor de makkelijke snelle maaltijd. Dus tijd voor een pastasalade. De basis had je eigenlijk gisteren al moeten maken En dan lekker koud laten worden in de koelkast. Hoe langer je het in de koelkast laat staan hoe beter de smaken tot zijn recht komen. een heel fijn en voedzaam zomergerecht. Dus misschien een idee voor volgende week maandag?IMG_5137 IMG_5141IMG_5151IMG_5153

ingrediënten
500 gram korte pasta
zout en peper
1 bosje basilicum
1 bosje platte peterselie
1 bosje munt
2-3 teentjes knoflook
2 citroenen
100 ml olijfolie
5 trostomaten
100 gram zwarte olijven
2 theelepels kappertjes

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Was ondertussen voor de kruidenolie de basilicum, de peterselie en de munt, schud de kruden droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Pers de citroenen uit en meet 10 el sap af. Pureer de basilicum, de peterselie, de munt en de knoflook groef met een staafmixer. Voeg het citroensap toe. Voeg de olijfolie langzaam toe en pureer ondertussen verder. Breng op smaak met zout en peper. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Laat de pasta direct met de kruidenolie, de tomaten, de olijven en de kappertjes. Laat ca. 30 minuten trekken. Serveer de pastasalade warm of koud en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Geef een reactie