SUMMER SALAD: Granaatappel & mozzarella

DSC_3913Als het zo warm is, heb ik geen zin om lang in de keuken te staan achter die hete pannen. Dus tijd voor iets makkelijk, snel en lekker. De combinatie van de zachte romige mozzarella, het zure van de pitjes en het pittige van de dressing is perfect. Deze dressing van bladpeterselie, knoflook, chilipeper en olijfolie is zo lekker, die ga ik zeker vaker gebruiken in recepten. Het is eigenlijk een voorgerecht. Maar ik at het als hoofdgerecht, meer dan voldoende op een warme zomerdag. Het recept wat volgt is voor 2 personen. (bron: Honestly Healthy)DSC_3843DSC_3858DSC_3873DSC_3919Ingrediënten
pitten van 1 granaatappel
2 bollen mozzarella
Dressing
2 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
1 rode chilipeper, ontzaad en fijngesneden
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Haal de pitjes uit de granaatappel. Giet de mozzarella af, scheur ze in stukken en leg ze op twee borden. Maal de ingrediënten voor de dressing fijn met een staafmixer. Dien op: sprenkel de dressing over de mozzarella en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Geef een reactie