SUMMER LOVE: Jamie’s pastasalade

NMS_4463Deze pastasalade van Jamie Oliver heb ik al zo vaak gemaakt en hij blijft in de zomer een favoriet. Hij komt uit een van de eerste boeken van Jamie die ik kreeg. Zo simpel, lekker en ik maak vaak wat meer, zodat ik er 2 dagen van kan genieten. Hij kan als bijgerecht of als volledige maaltijd. Nog nooit gemaakt? Dan moet je het zeker een keer maken. Succes verzekerd.DSC_4424DSC_4446DSC_4450DSC_4467

Ingrediënten
300 gram kleine pastaschelpjes
3 teentjes knoflook
500 gram kerstomaatjes
1 handje kleine olijven, ontpit
1/2 komkommer
2 eetlepels verse bieslook
1 handje verse basilicum
4 eetlepels witte wijnazijn
7 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken. Leg de knoflook opzij voor de dressing. Doe de pasta in een kom. Hak de tomaatjes, olijven, bieslook, basilicum en komkommer in stukjes van ongeveer net zo groot als de pasta en doe die ook in de kom. Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel. Doe er azijn, olie, peper en zout bij. Sprenkel dit over de salade en voeg peper naar smaak toe.

Geef een reactie