SUMMER DINNERS: Kip met citroen en sumak

Kip met citroen en sumakSumak kocht ik Rotterdam bij een stand in de foodhallen. Het recept van deze kip met citroen en sumak komt uit het boek “Happy Body” handboek voor mind, body & soul. Dan is de keuze zo gemaakt. Een simpel kippetje uit de oven, wat smaakt en zo klaar is. Ik zeg lekker! En omdat het uit zo’n gezond boek komt zal het wel gezond zijn, toch? Ik had geen ingelegde citroen en heb eigenlijk alles zo in de ovenschaal gedaan. Het werd heerlijk en zeker het proberen waard. Kip met citroen en sumak Kip met citroen en sumak Kip met citroen en sumak Kip met citroen en sumak
Ingrediënten
4 kippenpoten
Handje zwarte olijven
2 theelepels sumak
zout en peper
250 gram rijpe kerstomaatjes
1 citroen in dunne schijfjes
Bladpeterselie, ter decoratie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Verdeel de olijfven erover en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi er vervolgens de sumak en wat zout en peper over. Bak de kip 30 minuten in het midden van de oven. Leg de kerstomaatjes en de schijfjes citroen erbij en bak het geheel nog eens 20-30 minuten. Serveer met wat bladpeterselie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.