SUMMER DINING: Tomatentaartje

DSC_7908Eindelijk lekker weer en dat al een paar dagen. Wat een feest Dan is eenvoud vaak het lekkerste. Door niet te veel ingredienten in een gerecht te verwerken komen de smaken goed tot zijn recht. Dit geldt zeker voor tomaat en ik ben gek op tomaat, maar dat wist je al. Dit is een heerlijk voorgerecht en ziet er werkelijk restaurantwaardig uit. Het komt uit een boek van Pacale Naessens. Puur en eerlijk, ik ben fan. Nu jij nog.DSC_7809 DSC_7862 DSC_7886 DSC_7908

Ingrediënten
6 tomaten
6 kwartjes zongedroogde tomaten
Olijfolie
Balsamico azijn
Basilicum

Bereiding
Ontvel de tomaten en ontpit ze (ontpitten heb ik niet gedaan). Doe dit boven een zeef, zodat je het vocht kunt opvangen. Snijd het tomatenvlees in blokjes. Houd 2 eetlepels tomatenblokjes apart voor de afwerking. Ook de gedroogde tomaten snijd je in stukjes. Doe alles in een kom, meng en kruid met peper en zout. Stoof de helft van dit tomatenmengsel in een beetje olijfolie ( 6 minuten ). Voeg vervolgens dit bij het rauwe tomatenmengsel. Neem een diep bord, zet er een keukenring in en lepel het tomatenmengsel erin. Zet in de koelkast (stapel de boarden op elkaar op de keukenringen). Het sap van de tomaten dat je hebt opgenvangen zetten we ook in de koelkast. Net voor serveren: haal de borden uit de koelkast en verdeel het tomatensap over de boerden lepel in elk bord 1 eetelepel olijfolie en 1 eetlepel balsamico azijn over het sap. Werk af met wat tomentblokjes, basilicum en wat zout en peper.

Geef een reactie