SUMMER DAYS: Pastasalade met Sauce Vierge

Heerlijk zijn die zomerse dagen.Dan kan een pastasalade niet ontbreken. Graag eentje die niet zo heftig is. Dus wil ik een “Skinny Sauce”. En die heb ik gevonden! De saus is bedacht door Michel Guérard,”sauce vierge”. Wat maakt deze saus nu zo speciaal? Voor mij zit het in de verse kruiden en het marineren. Nu heb ik de tomaten in partjes gesneden omdat ik een “bite” wilde in de pastasalade, ik wil lekkere stukken tomaat proeven tussen de pasta. Maar daarnaast is deze saus uitermate geschikt voor bij een stukje vis of vlees. Dan snijd je de tomaten in kleinere blokjes, ook een feestje lijkt me. Uiteindelijk gaat het om de smaak. Voor de pastasalade heb ik de saus op kamertemperatuur een paar uur laten rusten, pasta gekookt, pasta af laten koelen en mengen met de saus. De tweede dag was het nog lekkerder. Herkenbaar?  Makkelijk, gezond, lekker en zeker het proberen waard.


Ingredienten
3 rijpe tomaten
2 tenen knoflook, geplet
240 ml extra vierge olijfolie
Vers citroensap, naar smaak
Zout & peper
Flinke hand verse kruiden, grof gehakt (bv. basilicum, koriander, dragon, bieslook, peterselie)

Bereiding
Hak de tomaten in grove stukken en doe ze met de zaadjes en al in een grote kom. Meng met de olijfolie, de gehakte kruiden, de hele geplette knoflooktenen, een scheutje citroensap en wat zout. Laat het een paar uurtjes marineren, op kamertemperatuur.

Geef een reactie