SUMMER COOKING: Picknickbrood

by simkktnl

PicknickbroodNormaal zet ik iedere woensdag een recept online, maar deze week ging het een beetje mis. Vakantietijd! Maar ik maakte wel een leuk picknickbrood. Het recept komt alweer uit de Allerhande, heel origineel maar niet heus! Met zo’n rond groot brood kan je echt leuke dingen doen. Uithollen en vullen maar. Het enige waar je op moet letten is dat je niet echt natte ingrediënten in het brood doet. Dan wordt het brood zacht. Inpakken in folie en in de koelkast bewaren. Het zag er heerlijk uit en dat was het ook.Picknickbrood Picknickbrood Picknickbrood Picknickbrood Picknickbrood PicknickbroodIngrediënten
1 groot rond brood
295 ml gegrilde rode paprika’s
2 blikken tonijn in olijfolie
verse kruiden
4 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
100 gram geraspte kaas

Bereiding
Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de kruiden grof. Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met de tonijn, de paprika en de kruiden. Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in  vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast.

 

You may also like

1 comment

Nell Nijssen 12 juli, 2015 - 13:20

Er is niets mis met de Allerhande, toch? Soms staan er best leuke recepten in. En zo’n fijn sandwichbrood smaakt mij eigenlijk altijd wel.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.