SUMMER COOKING: Courgette frittata

DSC_9407Deze van frittata van Donna Hay is heerlijk, gezond en niet moeilijk te maken. Een simpel leuk zomers receptje en dat kunnen we wel gebruiken na al die regen. Ik heb de frittata in kleinere schaaltjes in de oven gezet en dus niet in de koekenpan zoals het recept zegt. Leek me gewoon leuker om te serveren aan mijn gasten. Dat het lekker is mag wel duidelijk zijn. Probeer het zelf eens.
DSC_9373 DSC_9378 DSC_9385 DSC_9388 DSC_9397 DSC_9398 IMG_0989 (2)

Ingrediënten
1 lente ui, het witte gedeelte fijngesneden
4 teentjes knoflook, geperst
4 eiwitten
4 eieren
280 gram griekse yoghurt
Bieslook, fijngesneden
600 gram courgette, geraspt
Basilicumblaadjes, grof gesneden
2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
Zout en peper
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knolfook toe en bak 4-5 minuten. Doe dit in een ovenschaal van 1 1/5 liter. Roer de eiwitten, eieren, yoghurt en bielook in een grote schaal door elkaar. Voeg de courgettes, basilicum, kapperjtes, peper en zout toe en roer goed door. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak 30-40 minuten. Strooi er de geraspte kaas over.

Geef een reactie