SUMMER BREAK: Carpaccio & asperge rolletjes

De vakantie is bijna voorbij en langzaam wordt het weer wat drukker overal. Nu wil ik graag de vakantiesfeer nog iets langer vasthouden en maak ik nog een paar zomerse recepten. Dus ging ik aan de slag met deze Italiaanse rolletjes. Zo simpel en zo lekker, het ziet eruit als een feestje op je bord en en dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Je moet het zeker een keer maken voordat de herfst zijn intrede doet. 

Ingrediënten
200 gram carpaccio
2 eetlepels Dijon mosterd
Groene asperges
2 eetlepels balsamico azijn
80 ml olijfolie
1 teentje knoflook geperst
Verse kruiden, naar smaak
40 gram pijnboompitten, geroosterd
20 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Leg de carpaccio plat op een bord, smeer in met mosterd. Doe de asperges in een schaal en giet er kokend water over. Laat even staan, 2 minuten ongeveer. Giet ze af en spoel af met koud water. Droog ze af met een doek. Maak de dressing, doe de balsamico azijn, olie, kruiden en knoflook in blender en maak de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges op de carpaccio. Vervolgens 2/3 van het kruidenmengsel, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Rol ze op. Giet er het laatste beetje dressing over, strooi er een paar pijnboompitten over en nog een beetje Parmezaanse kaas.

Geef een reactie