SPRING SALAD: Courgette spaghetti met geroosterde tomaten en feta

DSC_8401 (1) Een tijdje geleden kocht ik zo’n apparaatje waar je van groente spaghetti-slierten kan maken. Dit is een klein wonderapparaatje. De courgettes zijn binnen no time omgetoverd in mooie spaghetti-slierten. Als eerste maak ik een salade. De sla heb ik vervangen door de slierten van de rauwe courgette. Je kunt natuurlijk alles wat je maar lekker vindt toevoegen. Woensdag volgt nog er nog een recept waarin ik een pasta maak met het apparaatje, heerlijk. Ik vraag me af  waarom ik dat ding niet eerder heb gekocht? Het apparaatje kan je hier SpirelliSpirelli, Spirelli en Spirelli kopen. 

DSC_8380 DSC_8390 DSC_8353 DSC_8407

Ingrediënten
4 courgettes
2 handenvol cherrytomaten
Handvol feta
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
1 theelepel honing
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook uit in een glas en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakplaat. Giet de knoflook/olijfolie er overheen. Strooi er peper en zout over en hussel de tomaatjes goed door elkaar, zodat alle tomaatjes bedekt zijn. Zet ze 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Maak van de courgettes sliertjes met de Spirelli en doe ze in een grote schaal. Kruimel de feta erover. Voeg de tomaatjes toe. In het glas wat je gebruikt hebt voor de knoflook olie doe je het citroensap, de honing en 2 eetlepels olijfolie. Roer goed door en giet dit over de salade. Hussel de salade goed door.

5 Comments SPRING SALAD: Courgette spaghetti met geroosterde tomaten en feta

  1. Pingback: Weekmenu #26 - Waar is Mam

Geef een reactie