Deze spinazie lasagne is weer een gerecht, wat je makkelijk van tevoren kan maken en dan alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Niet lang in de keuken staan als je gasten hebt is altijd een stuk gezelliger. Daarnaast kan je het ook makkelijk invriezen. Een prima recept zou ik zeggen. Wel even wennen, geitenkaas in plaats van mozzarella.
Ingrediënten
250 gram champignons, in vieren
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
2 pakken spinazie a la crème, a 450 gram
250 gram lasagnevellen
300 gram geitenkaas, gemalen
Bereiding
Verarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Bak de champignons en de ui ca. 5 minuten in de olie, voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep de spinazie erbij en laat die al roerend ontdooien. Breng op smaak met zout en peper. Leg 2 lasagnebladen in de ovenschaal, verdeel 1/4 van de spinazie erover en strooi er 75 gram gemalen geitenkaas over. Herhaal dit nog 3 keer. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in ca. 30 minuten. Snijd de lasagne in stukken en verdeel over de borden.