SPICY & CLASSIC: Spaghetti met pittige gehaktballetjes

DSC_6363 De smaak van deze balletjes door de pasta is werkelijk geweldig. Een boterham met melk door de ballen roeren was voor mij nieuw. Het werd wel een beetje klef toen ik alle ingredienten door de het gehakt had gemengd. Maar als je de balletjes rolt met natte handen valt het allemaal wel mee. ‘Ik gebruik gedroogde kruiden en de rode pepertjes vervang ik door chili flakes, iets minder heftig. De basilicum is dan wel weer vers. Wat een lekker gerecht, zeker een aanrader. Heb je weinig tijd? Maak de saus met de balletjes in het weekend en vries ze in. Eet smakelijk. (Bron: Man in de keuken van Bill Granger)

DSC_6107 DSC_6132 DSC_6156 DSC_6363

Ingrediënten
80 ml melk
1 snee brood zonder korst
500 g rundergehakt of half-om-halfgehakt
1 kleine ui, gesnipperd
2 eetlepels verse bladpeterselie, fijngehakt
1 theelepel verse tijm, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 verse rode chilipepers, fijngehakt
60 ml olijfolie
2 blikken van 400 g Roma-tomaten, in stukjes
50 g verse basilicumblaadjes, gescheurd
500 g spaghetti
handvol basilicumblaadjes, als garnering
geraspte Parmezaanse kaas, als garnering

Bereiding
Zet de melk en het brood in een kleine steelpan op een laag vuur. Haal de pan van het vuur als het brood de melk heeft opgenomen en maak het met een vork tot pulp. Laat afkoelen. Meng het vlees, de ui, de peterselie, de tijm, het ei, de Parmezaanse kaas, knoflook, de helft van de chilipeper, broodmengsel en een flinke hoeveelheid zout en peper voorzichtig in een grote schaal met je handen en maak er dan kleine balletjes van. Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig vuur en leg de gehaktballen in de hete olie. Draai de balletjes voorzichtig om en bak ze aan alle kanten bruin. Giet alle overtollige olie weg voeg tomaten, de rest van de chilipeper, basilicum, zout en peper toe. Roer de balletjes voorzichtig door de tomaten en laat ze 20 minuten sudderen. Breng ondertussen een steelpan met water op een hoog vuur aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Verdeel de uitgelekte spaghetti in een schaal schep de gehaktballetjes met saus erop. Strooi er extra basilicumblaadjes overheen en serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie