SPICES & HERBS: Marokkaanse hotdogs met Ras El Hanout


Een broodje worst met een Noord-Afrikaanse twist noem ik het maar. Dat het er dan ook nog zo leuk uitziet maakt het zeker geschikt voor een lunch met vrienden en of familie. Het is het tweede potje kruiden wat ik kocht van Jonnie Boer. Deze keer een melange met kruiden zoals kaneel en gember. Vrij simpel te maken en de smaak is echt heerlijk. Ik houd wel van dit soort grappige kleine recepten die anders zijn dan anders. Op naar het volgende kruidenpotje uit de serie (gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn). Eet smakelijk.

Ingrediënten
1 eetlepel Ras el Hanout
4 broodjes
4 Merguez-worstjes
4 eetlepel mayonaise
1 komkommer
3 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel kristalsuiker
Handjevol munt, gesnipperd

Bereiding
Snijd de komkommer in lange, dunne linten. Meng de komkommerlinten in een kommetje met de witte wijnazijn en suiker, roer door en laat eventjes staan. Bak de worstjes aan alle kanten gaar en goudbruin in een koekenpan, in ongeveer 6 tot 8 minuten. Meng de mayonaise met de Ras el Hanout in een kommetje. Snijd de broodjes verticaal aan de bovenkant open (maar niet helemaal door) en besmeer met de Ras el Hanout-mayonaise. Verdeel de komkommerlinten over de broodjes en leg vervolgens in elk broodje een worstje. Maak af met wat verse grof gehakte munt.

Geef een reactie