Speculaasbrokken

Of het nu oktober, november en december is, ik kan er geen genoeg van krijgen. Of het nu een pepernoot, speculaasbrok, banketstaaf, suikerbeest, borstplaat is, het heeft iets magisch. Sinterklaas is in het land. Dit moet je toch een keer zelf gemaakt hebben. De koek heb ik voordat hij de oven in ging nog wel even ingesmeerd met een eierdooier. Het oog wil ook wat, toch? 

Ingrediënten
300 gram bloem, gezeefd
100 gram donkere basterdsuiker
4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
175 gram boter, in blokjes
25 gram garneeramandelen

Bereiding
Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine en meng. Schenk er al draaiend 2 eetlepels ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in verhoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarmde oven voor op 175 graden. Bestruif het werkbald met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakpapier en druk de anandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
.

7 Comments Speculaasbrokken

Geef een reactie