SPAGHETTI MET MOSSELEN EN TOMAAT

by simkktnl
SPAGHETTI MET MOSSELEN EN TOMAAT

Simpel, snel en lekker, daar houd ik van. Dus niet teveel ingrediënten en dan toch smakelijk gerecht op tafel is top. Naast de knoflook, tomaat, wijn en peterselie zal ik de volgende keer ook een pepertje toevoegen, gewoon voor de pit. Dan is het een blijvertje. Proberen waard!

Print

SPAGHETTI MET MOSSELEN EN TOMAAT

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • 1 kilo mosselen
  • bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kerstomaatjes
  • olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • zout en peper

Bereiding

  1. Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.

  2. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en halveer de tomaatjes.

  3. Verhit wat olijfolie in een grote pan op medium vuur. Bak de knoflook hierin kort goudbruin. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en bak een paar minuten mee.

  4. Voeg de mosselen en de witte wijn toe en schud de pan goed om. Zet het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en laat de mosselen zo ongeveer 5 minuten koken. Check daarna of de mosselen allemaal geopend zijn. Gooi de mosselen die niet geopend zijn weg.

  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet de spaghetti af.

  6. Leg de spaghetti op de borden en verdeel hierover de mosellen uit de pan met een deel van het kookvocht. Besrooi met fijn gesneden peterselie en breng op smaak met peper en zout.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.