SOUP DU JOUR: Winterse groentesoep

Winterse groentesoep1Overdag is het eigenlijk nog wel prima. Blauwe lucht en een zonnetje. Je hoort mij niet klagen. Het wordt wel steeds iets kouder, maar dat mag. Het is tenslotte november. Dus tijd voor een iets winterse soep. Dit is een succesnummer uit mijn receptenlijst. Ik krijg er energie van en het gevoel dat je met zoveel winterse groente een heerlijke soep kan maken, maakt mij in ieder geval weer blij. Alle ingrediënten kan je de hele herfst en winter gewoon krijgen in je supermarkt. Je moet hem echt een keer maken en misschien wordt het ook wel jouw succes recept.Winterse groentesoep4 Winterse groentesoep3 Winterse groentesoep1
Ingrediënten
1 bloemkool
25 gram boter
1 grote ui, grofgesneden
300 gram winterwortel, in blokjes
300 gram prei, in ringen
2 afgestreken eetlepels chilipoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 blik tomatenblokjes
5 vleesbouillontabletten
500 gram rundergehakt

Bereiding
Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

2 Comments SOUP DU JOUR: Winterse groentesoep

  1. Nigel

    Vast een prima soepje, maar o wat is ie blaartrekkend heet met zoveel chilipoeder! Bedoelde je geen theelepels?

    Reply

Geef een reactie