SOUP DU JOUR: Pompoensoep

IMG_1575De laatste soep van deze week is wel allerlekkerste. De pompoensoep van Jamie Oliver is “to die for”. Ik ben er gek op en mijn gasten ook. Pak een grote pan en maak veel, heel veel. Voor je het weet is hij op en wil je weer een nieuwe pan vullen. Fijn weekend! pompoensoep-1 pompoensoep 2 IMG_6975
Ingrediënten
olijfolie
16 salieblaadjes
2 rode uien, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
4 tenen knoflook, in stukjes
2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1/2 stukje rode peper, zonder pitjes, in stukjes
2 kilo pompoen ontdaan van zaadjes, in stukjes
2 liter kippen- of groenteboullion
extra vierge olijfolie

Bereiding
Zet een heel grote pan om matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze ongeveer 30 seconden, of tot ze mooi donkergroen en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol in een kom. De blaadjes gaan op het laatst door de soep. Zet de pan met de nu met de heerlijk geurende olijfolie terug op het vuur en doe de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de Spaanse pepertjes in, plus royaal peper en zout. Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht en zoet zijn. Roer er de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer een halfuur heel zachtjes koken. Pureer de soep waneer de pompoen zacht en gaar is met een staafmixer. Het allerbelangrijkste is dat je de soep nu proeft en op smaak brengt. Strooi er een paar van de krokant gebakken blaadjes salie over en besprenkel de soep met een scheutje extra vierge olijfolie van goede kwaliteit.

1 Comment SOUP DU JOUR: Pompoensoep

Geef een reactie