SOUP DU JOUR: Gegrilde auberginesoep van Ottolenghi

Aubergine soep Ottolenghi7Het heeft eigenlijk geen introductie nodig. Een recept van Ottolenghi heeft altijd iets speciaals. De smaak van aubergine, citroen en romige slagroom, echt top. Eigenlijk moet je deze gewoon een keer maken, echt niet moeilijk en zo lekker.  Misschien een idee voor je Kerst diner? Aubergine soep Ottolenghi1 Aubergine soep Ottolenghi2 Aubergine soep Ottolenghi6 Aubergine soep Ottolenghi5 Aubergine soep Ottolenghi7
Ingrediënten
3 grote aubergines
120 ml zonnebloemolie
1 liter groentebouillon
2 eetlepels citroensap
70 ml slagroom
10 basilicumblaadjes
zout en peper

Bereiding
Je moet eerst 2 aubergines grillen om ze de rooksmaak te geven die voor deze soep nodig is. Leg de aubergines circa 1 uur onder een hete grill en draai ze af en toe. Snijd een derde aubergine in blokjes van 2 cm. Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur en doe de helft van de olie erin. Voeg als de olie heet is de helft van de blokjes aubergine toe en bak ze rondom goudbruin; schep ze om met een houten lepel. Laat ze op een keukenpapier uitllekken en bestrooi ze licht met zout. Bak zo ook de rest van de blokjes in de overgebleven olie. Snijd uit de gegrilde aubergines het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees en doe het in een pan met de bouillon, het citroensap, 1 1/2 theelepel zout en 1 theelepel peper. Breng de soep aan de kook en laat hem 30 minuten zachtjes koken. Doe de gebakken blokjes aubergine erbij en laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Proef en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij. Roer vlak voor het opdienen de room door de soep en schep hem in verwarmde diepe borden. Scheur de basilicum blaadjes en strooi ze over de soep

Geef een reactie