SOPHIA LOREN: Simpele pasta met tomaat

Sophia Loren; simpele pasta met tomaat 211Een simpele Italiaanse pasta maken, eentje van Sophia Loren, dat klinkt goed. Heel weinig ingrediënten, makkelijk en zo lekker! (Bron: Culy.nl) P.S. na het maken van deze pasta was ik toch ook wel nieuwsgierig hoe het zou smaken met tomaten uit blik en gedroogde basilicum. Die versie maakte ik een paar dagen later. Natuurlijk gaat er niets boven vers, maar ook die met de tomaten uit blik stelde me niet teleur, heerlijk.  

Sophia Loren; simpele pasta met tomaat1 Sophia Loren; simpele pasta met tomaat2 Sophia Loren; simpele pasta met tomaat3 Sophia Loren; simpele pasta met tomaat4 Sophia Loren; simpele pasta met tomaat5Sophia Loren; simpele pasta met tomaat 11Ingrediënten
600 gram spaghetti
Olijfolie
2-3 teentjes knoflook
500 gram vruchtvlees van verse, ontvelde tomaten
Bosje basilicum
1 eetlepel suiker
Geraspte Parmezaanse kaas
Zout

Bereiding
Doe in een stevige pan, van het vuur af, een beetje olijfolie en fijngehakte knoflook. Zet de pan op flink hoog vuur. Voeg als de olie gaat koken en de knoflook lichtbruin wordt de tomaten toe. Doe er ook een paar basilicumblaadjes bij, een flinke snuf zout en een eetlepel suiker. Zet het vuur laag en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Dat is alles. Doe de gare pasta in een serveerschaal, schenk de saus eroverheen en voeg een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas toe.

 

Geef een reactie