SNACK TIME: Pizzarolletjes

DSC_5278 Deze waren bij mij binnen een mum van tijd weg. Ik heb niet eens een foto kunnen maken van het eindresultaat. Dat noem ik een succesnummer. Nu maakte ik de tomatenpizzasaus wel zelf. Dat is echt zo lekker, een paar tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden, scheutje witte wijn en 1 eetlepel tomatenpurree. Deze ingredienten laat je langzaam pruttelen op een laag vuurtje, ongeveer een half uur en daarna laat je het volledig afkoelen. Je kunt natuurlijk een grotere hoeveelheid maken en dit invriezen. Daarna is het eigenlijk simpel. De echte pizzaliefhebber bij mij in de familie vond het een super snack.DSC_5203 DSC_5263 DSC_5271 DSC_5258 DSC_5278 DSC_5288

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
3 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
1 el Italiaanse kruiden
100 gram kaas
100 gram ham in blokjes

Bereiding
Leg de rol bladerdeeg zo’n 10 minuten voor je bezig gaat uit de koeling. Maal met de blender, of staafmixer de 3 tomaten en het teentje knoflook tot een fijne saus. Doe dit samen met de Italiaanse kruidenmix in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur. Laat zo’n 20 – 30 minuten inkoken. Verwarm ondertussen de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en besmeer het geheel met wat tomatensaus, de stukjes ham en geraspte kaas. Rol het bladerdeeg op. Snijd met een scherpe mes plakken van de rol en leg ze op de bakplaat. Bak de hapjes ongeveer 30 minuten in de oven

Geef een reactie