SKINNY & TASTY: Courgette spaghetti met garnalen

DSC_0073 De zomervakanties zijn voorbij. We hebben allemaal genoten van het lekkere luieren, veel eten en de nodige drankjes op het terras. Terug naar de realiteit. Een paar kilo zwaarder en we zijn weer druk in de weer. Het is tijd voor een gezond en licht gerecht. Natuurlijk ook het liefst snel klaar. Daar voldoet deze pasta zeker aan. En hij is heerlijk, het proberen waard dus. DSC_0045 DSC_0050 DSC_0055 DSC_0065 DSC_0073

Ingrediënten
140 gram rauwe gepelde grote garnalen
1 citroen
120 gram cherry tomaten
3 courgettes
1 teen knoflook
1 rode peper
olijfole

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de garnalen in een schaal en voeg het sap van een halve citroen, peper en zout toe. Laat de garnalen even marineren. Doe de tomaten in een bakblik en doe ze 6 tot 7 minuten in de oven. Maak van de courgettes met een spiralizer dunne sliertjes en zet apart. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chili en hak de chili fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een beetje olijfolie in. Bak de knoflook met de chilipeper even aan en voeg de garnalen toe. Bak 2 tot 3 minuten, keer de garnalen af en toe. Voeg de courgette slierten en de tomaten toe en pers de andere helft van de citroen er boven uit. Bak al roerend nog een minuut tot alles warm is.

Geef een reactie