SKINNY & HEALTHY: Courgette pasta met garnalen

IMG_0898Even een snel en gezond maaltje in elkaar zetten. Dat is wat ik wil als ik geen tijd heb. Dus aan de slag met het wonderapparaatje en spaghetti-slierten van courgette maken. Daarna is het een fluitje van een cent. Naast dat het zo klaar is, is het ook nog eens gezond en niet geheel onbelangrijk heel lekker. Ik hou ervan. Eet smakelijk.

DSC_9348 DSC_9353 DSC_9359 DSC_9368 IMG_0898Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
500 gram grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
3 teentjes knoflook, geperst
Chilipeper flakes
Scheutje wittte wijn
Sap van een halve citroen
2 courgettes, in sliertjes
Peterselie, fijngehakt

Bereiding
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie ongeveer een minuut. Voeg de knoflook en chilipeper flakes toe en roer dit een minuutje door. Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze zijn, ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de witte wijn en citroensap toe en laat zachtjes koken, ongeveer 2 minuten. Voeg de courgetteslierten toe en bak ze 2 minuten. Doe de garnalen terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie.

Geef een reactie