SKINNY DINNER: Caesar salade

by simkktnl

Caesar salade We willen natuurlijk allemaal wat afvallen voordat de zomer begint. Deze caesar salade  van Jamie is een magere, zegt hij. Nu wordt er yoghurt gebruikt en geen mayonaise, dus dat is mager. Het brood kan je ook weglaten, maar ik vind het een lekkere toevoeging aan de salade. Doordat je het brood naast de kip in de pan legt krijgt het een heerlijke smaak. Een aanrader dus. Ik ga zeker op zoek naar meer van dit soort recepten.
Caesar salade Caesar salade Caesar salade Caesar salade Caesar salade Caesar salade1 citroen
15 gram Parmezaanse kaas
2 ansjovisfilets
4 eetlepels yoghurt
½ theelepel engelse mosterd
1 theelepel Worcestersaus
Witte wijn azijn
1 rode ui
½ kleine bloemkool
1 krop romain sla
Olijfolie
Takjes rozemarijn
2 kleinet kipfilets
1 dikke snee brood

Rasp de citroen en de Parmezaanse kaas en doe dit in een grote schaal. Snijd de ansjovis heel fijn en doe dit samen met de yogurt, mosterd en de Worcestersaus bij de citroen en kaas in de schaal. Knijp er een halve citroen boven uit. Voeg 1 eetlepel witte wijn azijn en 2 eetlepels olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.
Snijd de rode ui in hele dunne ringen en hussel ze door de dressing. Snijd de helf van de bloemkool ook in hele dunne plakken (ik gebruik een mandolin). Snij de sla in dunne repen en doe alles in de schaal. Hussel goed door elkaar. Verhit een theelepel olij in een pan op middenhoog vuur. Leg de naaldjes van de rozemarijn boven op de kipfilet en er strooi wat zout en peper over. Druk de kruiden in de kipfilet. Draai om en herhaal. Bak de kipfilet in 4 minuten aan iedere kant gaar. Snijd het brood in dobbelsteenjtes en leg die naast de kipfilet in de pan. Draai ze geregeld. Haal de kipfilet uit de pan, snijd in dunne plakjes en leg ze samen met de croutons op de salade.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.