SKINNY & DELICIOUS: Moussaka met gehakt

MoussakaMoussaka, altijd lekker. Maar ja, die calorieën. Deze versie is snel, lekker en geschikt voor iemand die op zijn gewicht wil letten. Ik vond hem heerlijk en die aardappel heb ik niet gemist. Het is echt het proberen waard. (bron: Allerhande)DSC_5591DSC_5600DSC_5610DSC_5617DSC_5634Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
250 gram rundergehakt
2 blikjes tomatenpuree
1 theelepel kaneelpoeder
2 aubergines
150 g geraspte kaas

Bereiding
Oven op 200 °C voorverwarmen. Uien en knoflook pellen en snipperen. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie rulbakken. Ui en knoflook 1 min. meebakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 min. meebakken. Kaneel, zout, peper en 100 ml water toevoegen en saus 5 min. verwarmen. Aubergines schoonmaken en in plakken snijden. Aubergineplakken 1 min. in kokend water met zout koken. Afgieten en laten uitlekken. In ovenschaal helft van aubergine leggen. Afdekken met gehaktmengsel en rest van aubergine. Met kaas bestrooien en in midden van oven in 30 min. gaarbakken.

1 Comment SKINNY & DELICIOUS: Moussaka met gehakt

Geef een reactie