SKINNY ARGENTINA: Steak met Chimichurrisaus

DSC_8947
Dit moet je echt een keer proberen. Een steak met een saus van kruiden. De saus komt uit de Argentijnse en Uruguayaanse keuken en wordt gebruikt bij gegrild vlees. Zo klaar en heerlijk. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en het uitje in de foodprocessor gesnipperd, azijn, peper en zout erbij en even 5 minuten laten staan. Vervolgens de rest in de foodprocessor en weer gesnipperd. Nu ben ik geen grote vleeseter, maar deze steak was zo lekker dat ik hem helemaal in mijn eentje op at. Dat ik dit op mijn favorietenlijst zet mag duidelijk zijn.
DSC_8934 DSC_8935 DSC_8936 DSC_8939 DSC_8940 DSC_8942 DSC_8947

Ingredienten
Steak
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
Peper en zout
Chimichurrisaus
1 bosje peterselie, fijngesneden
1 bosje koriander, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels cider azijn
1 eetlepel water
Zout en peper
Chiliflakes

Bereiding
Maak met een scherp mes wat inkepingen in de steak. Mix de komijn, knoflook, oregano peper en zout in een schaaltje. Smeer hier de steak mee in. Voor de Chimichurrie, doe de rode ui, azijn, zout en en peper in een bakje door en laat 5 minuten staan. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe. Verhit de grillpan op het vuur en bak de steak aan beide kanten (zoals jij dat graag hebt) Snijd de steak in plakken en geef er de chimichurri bij.

Geef een reactie