SINTERKLAAS SPECIAL: Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer3Met speculaaskruiden kan je meer maken dan alleen pepernoten en speculaasjes. De combinatie met fruit is heerlijk. Dus snel aan de slag met deze speculaastaart met peer. Hij wordt zo mooi en is goddelijk. (Bron: Allerhande)

Speculaastaart met peer7Speculaastaart met peer6Speculaastaart met peer4Speculaastaart met peer5
Ingrediënten
4 kleine peren
1 eetlepel citroensap
150 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram amandelspijs
4 eieren
100 gram bloem
1 eetlepel speculaaskruiden
100 gram speculaas, verkruimeld
5 eetlepel oranje marmelade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de peren en halveer ze in de lengte, laat het steeltje zitten. Verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en een mespunt zout toe. Klop alles tot een mooi beslag. Spatel de speculaas erdoor. Schep het beslag in een vorm. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten. goudbruin en gaar. Haal na 40 minuten uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade. Zet de taart nog 10 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Geef een reactie