SINTERKLAAS SPECIAL: Speculaaskoekjes

speculaaskoekjesBijna is het zo ver, het sinterklaasfeest met veel pepernoten, marzepijn en chocolade. Kortom een hoop gezelligheid deze week. Je kunt alles natuurlijk kopen in de winkel, maar zelf maken is zoveel leuker. Nog snel een paar surprises maken en je bent er klaar voor. Fijne maandag!
speculaaskoekjes1 speculaaskoekjes2 speculaaskoekjes3 speculaaskoekjes4 speculaaskoekjes speculaaskoekjes6

Ingrediënten
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
125 gram donkerbruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepel speculaaskruiden
175 gram roomboter, in kleine blokjes
45 gram garneeramandelen

Bereiding
Zeef de bloem met bakpoeder, suiker, mespuntje zout en speculaaskruiden boven een ruime kom. Voeg de boter toe en wrijf alles met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Kneed het geheel snel met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, pak het huishoudfolie en laat het in de koelkast minstens 1 uur, maar liever 2 dagen rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met de vorm figuurtjes uit het deeg. Versier met amandelen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in ca. 20 minuten bruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster en laat ze verder afkoelen. Bewaar ze in een trommel.

Geef een reactie