SINTERKLAAS SPECIAL: Speculaasbrokken

Speculaasbrokken1Speculaasbrokken, echt  jammie. Eigenlijk zijn die nog beter dan een speculaaskoekje en een pepernoot. Alleen chocolade-pepernoten staan hoger op mijn lijstje. Terug naar deze brokken, net zo makkelijk als de rest en zo fijn. Zeker als je ze zelf maakt, de geur die zich verspreidt in je keuken terwijl je wacht opdat ze gaar zijn. Alleen daarvoor maak ik ze, nu jij nog?
Speculaasbrokken2
Speculaasbrokken3 Speculaasbrokken4 Speculaasbrokken5 Speculaasbrokken1Ingrediënten
300 gram bloem, gezeefd
100 gram donkere basterdsuiker
4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
175 gram boter, in blokjes
25 gram garneeramandelen

Bereiding
Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine en meng. Schenk er al draaiend 2 eetlepels ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in verhoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarmde oven voor op 175 graden. Bestruif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakpapier en druk de anandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.

Geef een reactie