SINTERKLAAS SPECIAL: Bisschopswijn

Bisschopswijn2Sinterklaas en Bisschopswijn zijn twee handen op één buik. Het is eigenlijk gewoon iets wat hoort bij mijn Sinteklaasavond.  Alleen de geur doet me denken aan de spannende uren wachten voordat hij kwam. Hoe we gezamenlijk onze gedichten voorlazen en onze cadeaus uitpakten. Veel plezier vanavond en proost!

Bisschopswijn3 Bisschopswijn4 Bisschopswijn2 Bisschopswijn1
Ingrediënten
1 sinaasappel
10 kruidnagels
3 kaneelstokjes
2 flessen rode wijn
1 glaasje bessenjenever
75-100 gram suiker

Bereiding

Boen de sinaasappel goed schoon, halveer de vrucht en steek de kruidnagels in de schil. Leg de sinaasappelhelften en de kaneelstokjes in de pan (geen aluminiumpan) en schenk de wijn en jenever erbij. Verwarm de wijn 45-60 minuten (op een sudderplaatje) tegen de kook aan. Voeg dan suiker naar smaak toe en los deze al roerende op. Schep de bisschopswijn heet in hitte bestendige glazen.

Geef een reactie