SINTERKLAAS SPECIAL: Banketstaaf

Banketstaaf1De laatste alweer in de serie Sinterklaas. De banketstaaf mag niet ontbreken in het lijstje. Zelfgemaakte banketstaf is heerlijk, eigenlijk heel simpel. Alleen spijs maak ik niet zelf, moet ik wel een keer proberen. Morgen is het dan zover pakjesavond dan maken we iets makkelijks. Fijne dag. Banketstaaf2 Banketstaaf3 Banketstaaf4 Banketstaaf5 Banketstaaf6 Banketstaaf1
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
300 gram amandelspijs
2 eierdooier
Rasp van 1 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bladerdeeg uitspreiden op het werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap. Prak de amandelspijs los met 1 eierdooier en de rasp van de citroen. Vorm de spijs tot een rol. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de spijsrol erop en vouw het deeg eromheen. Randen goed aandrukken en de banketstaaf op de vouwnaad leggen. Klop de eierdooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de staaf in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin.

1 Comment SINTERKLAAS SPECIAL: Banketstaaf

Geef een reactie