SINAASAPPELTAART VAN AMELIA

by simkktnl

Een super lekkere sinaasappeltaart van Amelia voor bij de koffie/ thee, maar ook heerlijk als dessert. Het komt uit ‘De lekkerste hapjes uit Londen’. De smaak was top, alleen mislukte bij mij de rand van sinaasappelschijfjes. Ze bleven niet staan en dus heb ik ze uiteindelijk maar weggelaten. Ik ga het zeker nog een keer proberen, dus als je tips mocht hebben hoe ik dat kan doen, houd ik me aanbevolen. Naast deze taart staat het boek van Amelia vol met muffins, cupcakes, taartjes en typisch Engelse scones om van te watertanden. Een heerlijk boek waarmee je in een handomdraai afternoon tea maakt.

Print

SINAASAPPELTAART

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 6 eieren
  • 330 gram fijne suiker
  • 1 vanillestokje
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram gesmolten boter afgekoeld
  • 165 gram fijngemalen amandelen

Voor de topping

  • 330 gram suiker
  • 4 sinaasappels in dunne plakjes

Bereiding

  1. Doe voor de topping de suiker met 185 ml water in een grote koekenpan op matig vuur en verhit al roerend tot de suiker is opgelost. Leg er voorzichtig de plakken sinaasappel in en draai het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten sudderen. zet de koekenpan dan even opzij.

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden vet een taartvorm (22cm) in met wat boter en bekleed de vorm met bakpapier.

  3. Klop de eieren met de suiker en de uitgeschraapte zaadjes van het vanillestokje tot een licht en romig mengsel. Sep er losjes het zelfrijzend bakmeel door. Schep er daar. losjes de afgekoelde, gesmolten boter en gemalen amandelen door.

  4. Schik de plakken sinaasappel onderin en tegen de rand van de taartvorm. Bewaar de siroop. Schep het beslag over de plakken sinaasappel in de vorm.

  5. Bak het geheel in ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is door een satestokje in het midden te steken. Het stokje moet er droog uitkomen.

  6. Sort de taart meteen uit de vorm en zet hem op een draadrooster. Gier er de siroop over en laat die volledig afkoelen voor je de taart gaat serveren.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.