Sinaasappelmarmelade uit "Van het huis"

by simkktnl
Deze sinaasappelmarmelade is voor mij de eerste keer dus ik houd het simpel. Wat je wel moet hebben zijn glazen potten, goed schoon (dit recept is genoeg voor 7 potten van 250 gram). Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en alleen een beetje tijd. Leuk om een keer gedaan te hebben.

Ingrediënten
15 sinaasappelen
1 kg kristalsuiker
1 citroen

Bereiding
Spoel de sinaasappels af met koud water en droog ze af. Schil 3 sinaasappels heel dun met een dunschiller en snijd de schilletjes in reepjes van ongeveer 2,5 cm. Ik heb ze gewoon geschild, ik houd wel van het bittertje. Leg de reepjes sinaasappelschil in een pan met water en breng zachtjes aan de kook. Laat heel zachtjes koken. totdat ze zacht aanvoelen. Pers de sinaasappels uit. Doe het sap, de suiker en het citroensap in een grote pan met een dikke bodem. Laat terwijl je roert met een houten lepel, ongeveer 40 minuten op matig vuur koken. Voeg dan de reepjes sinaasappelschil toe en laat nog eens ongeveer 20 minuten koeken. Schep het schuim dat boven komt drijven eraf. Vul de potten met een kleine soeplepel tot aan de rand. Veeg de marmelade die eventueel aan de buitenkant terechtgekomen is zorgvuldig weg. Doe de schroefdeksels erop en keer de potten jam. laat de potten afkoelen en zet ze op een droge donkere plek.

You may also like

2 comments

Dora 8 juni, 2015 - 14:27

bij de sinasappelmarmelade zoals hierboven beschreven staat dat je kristal suiker moet gebruiken ,maar dan blijft t toch dun en dikt t niet in
klopt dat ???????

Reply
simkktnl 9 juni, 2015 - 19:49

Nee hoor, zodra het afkoelt stolt het en krijg je een heerlijke jam!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.