SIMPLY PASTA: Alla puttanesca

SIMPLY PASTA: Alla puttanesca 1Eerlijk is eerlijk, ik maak veel recepten van Jamie. Waarom? Omdat ze zo lekker zijn, ze zijn makkelijk zelf te maken. Je hoeft niet lang in de keuken te staan om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Deze snelle pasta is daar een voorbeeld van. Je kunt het hier vinden www.jamieoliver.com, maar het orginele recept is van Gennaro. Zo klaar en heerlijk. Houd je niet van ansjovis? Geen probleem, ze smelten in de saus en laten alleen een heerlijke zilte smaak achter. Je kan ze natuurlijk ook achterwege laten en wat extra zout toevoegen Probeer het eens.

SIMPLY PASTA: Alla puttanesca 1 SIMPLY PASTA: Alla puttanesca 1231SIMPLY PASTA: Alla puttanesca 11SIMPLY PASTA: Alla puttanesca 1

Ingrediënten
400 gram spaghetti
Olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
3 ansjovisfilets
2 chilipepers, in kleine stukjes
Handje zwarte olijven in plakjes
2 handjes cherrytomaten, gehalveerd
Basilicum blaadje
Parmezaanse kaas

Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruikzaamwijzing op de verpakking. Verhit onder tussen een koekenpan op middenhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie samen met de knoflook, ansjovis, olijven en chilipepers in de pan en bak ongeveer 2 minuten tot de knoflook goudbruin is en de ansjovis gesmolten is. Voeg de tomaten toe samen met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Doe een deksel op de pan en laat pruttelen totdat de tomaten zacht worden, ongeveer 3 tot 4 minuten. Giet de pasta af. Voeg de basilicum toe aan de saus en vervolgens de pasta. Roer goed door en schep het op een schaal. Strooi er geraspte of geschaafte Parmezaanse kaas over.

Geef een reactie