Simkookt plogt: 7

by simkktnl

2014 march 03En toen was het maart, voorjaar komt eraan. Langzaam wordt het lichter en de natuur wordt wakker. Daar word ik vrolijk van. Alle seizoenen hebben wel iets. Zomer geeft warme lange avonden lekker buiten eten en genieten van het zonnetje. Herfst geeft mooie kleuren in de natuur, weer wat vroeger donker en we doen weer kaarsen aan. Alleen winter is niet mijn vriend. Tot december vind ik het prima, maar januari en februari sla ik het liefst over. Te donker, koud en saai. Gelukkig is nu maart en vandaag staat in het teken van een beetje voorjaar in huis halen. Kijk even mee. IMG_4791Vroeg op en meteen boodschappen doen. Ik blijf er een hekel aan hebben. Je loopt door de winkel, laat je karretje vol, gaat naar de kassa, legt de boodschappen op de band, je stopt alles in tassen, komt thuis, zet alles weer op de juiste plek. In mijn dromen, bedenk ik wat ik nodig heb en met 1 druk op de knop ligt het dan op de juiste plek in de mijn keuken. I love my dreams.

IMG_4798Sinds ik me meer verdiep in wat ik nou eigenlijk koop, raak ik meer en meer verward. Wat een oerwoud van keurmerken kom ik tegen, wat is nu eigenlijk een goede keuze? Het wordt er niet makkelijker op. Maar een sinaasappel, avocado, kiwi en een banaan is altijd een goed idee, hopelijk.IMG_4781Brievenbus legen, zo fijn dit jaarlijkse cadeau, de WOZ aanslag. Ik zat erop te wachten. Het blijft een mooie deal voor de gemeente, waarde van je huis is weer omlaag en de aanslag weer een heel stuk hoger.  Hoe doen zij dat toch? Meteen betalen en weg ermee. Toch maar eens wat serieuzer gaan kijken hoe de gemeente mijn geld besteed.  IMG_4809IMG_4812Gordijnen wassen ondertussen een broodje snijden. Lijkt normaal, maar schone gordijnen werd een uitdaging. Hoe krijg ik die schone gordijnen zonder bloed weer waar ze moeten? Gewoon, de halve keukenrol in je hand en met de andere hand alles een beetje vogelen en op de juiste plaats maneuvreren. Resultaat, schone gordijnen en weer een lesje geleerd, broodjes opensnijden doe je als alles weer hangt. IMG_4796Gordijnen hangen en het ziet er allemaal fris en schoon uit, zelfs het boeket is klaar voor het voorjaar. IMG_4785De kruiden in de vensterbank komen langzaam omhoog, best knap voor iemand die geen groene vingers heeft.
IMG_4865Spontaan bezoek, gezellig. We hebben weer heerlijk bijgekletst. Dat was weer even nodig. Nu snel alles even opruimen en de Linda lezen in bed. En morgen lekker uitslapen. IMG_4787

You may also like

1 comment

Sas 2 maart, 2014 - 20:02

Leuk foto overzichtje!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.