Simkookt plogt: 5

by simkktnl

DSC_7241Simkookt plog 5. Vrijdagavond op zoek gegaan naar oude foto’s voor een leuk project. Heerlijk door oude fotoboeken gebladerd en deze drie uitgekozen. Grappig dat je nog steeds weet waar het was, de plek, de geur en het gevoel. Vooral die foto bij de poppenkast. De fotograaf vond dat ik vrolijk en vooral glimlachend naar de camera moest kijken en dat ik wilde echt niet. Na lang aandringen zette ik dan ook een enorme nep-glimlach op en klaar was de fotograaf. En daar is ie, de nep-foto. Nu weer tot de orde van de dag, zaterdag was weer veel te vol. Teveel dingen die ik wilde doen. De “To Do list” was weer te lang.DSC_7288Vroeg eruit, er moest een hoop gebeuren. Eerst de vaatwasser maar eens legen. En aan de slag met het bakken van een taart.

DSC_7268Die taart is voor een feestje zondag. Waarom zo vroeg aan het bakken? Ik moest hem meerdere keren laten terugkoelen en twee keer bakken. Waarom kies ik ook niet gewoon een appeltaart, die is zo klaar toch? Nee, natuurlijk doen we ingewikkeld. Hallo, ik maak het mijzelf graag moeilijk. “Just love a challenge”. Ik ben benieuwd hoe hij smaakt. Maar chocolade fudge is altijd een goed idee !

DSC_7334Voor het project “kweek je eigen kruiden” heb ik de bakjes gevuld met vreemde schijven, water erbij en dan heb je ineens een pot vol potgrond? Ik volg de aanwijzingen dus de zaadjes erin, een beetje aandrukken en nu maar afwachten. Ik ben hier niet zo goed in, dus duimen dat hier over een paar weken iest groens omhoog komt. DSC_7357Voor het feestje van morgen zou ik de vis regelen, haring, zalm, makreel etc. Heb ik dat, staat de visboer er niet. (ik woon in een dorp,  geen viswinkel).  Geen tijd om mijn auto te pakken en naar een andere plaats te rijden. Snel de AH in en dan maar kaas, olijven en worst.

IMG_4562Snel naar huis, deel twee van de taart afgemaakt en weer op pad. Cadeautje zoeken was een dingetje. Wat wil je hebben, je bent jarig? “Ik heb geen wensen, ik hoef niks en heb alles”. Treuzelen in de winkels en lang getwijfeld, maar ik denk dat ik geslaagd ben. Toen nog even snel een bos bloemen gehaald voor vriendin, daar ging ik later die dag naartoe.

DSC_7401Ondertussen shoppen we nog een beetje online. Als ik geen tijd heb om naar Amsterdam te gaan, komt Amsterdam gewoon bij mij huis. Winkelwagentjes volgooien is heerlijk. Om vervolgens te schrikken van het eindbedrag en alles er weer uit gooien. Altijd leuk en ik krijg meteen zin in de zomer. Ik kan niet wachten.IMG_4584Olympische spelen, all you need is love, een enorme kaasplank vol met lekkere dingen, wijn en goed gezelschap. De avond kon niet stuk. Lekker bijgepraat, gelachen en genoten. Top vrouwenavond zeg ik. IMG_4615Na een frisse wandeling, Home Sweet Home. Lekker slapen en morgen gezond weer op. En nu maar hopen dat ik heb kunnen slapen door de herrie van het feestje bij de buren.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.