Simkookt plogt: 2

by simkktnl

IMG_4232Vorige week mijn eerste simkookt plog gemaakt.  Ik lees ook altijd graag de plogs van iemand anders. Het is een beetje als gluren bij de buren. Het is grappig om te doen en de reacties op mijn eerste plog waren erg leuk. Dus waarom niet nog een keer doen? IMG_4195Dit weekend doen we het anders. Vrijdag na het werk, snel even wat lekkers halen bij de appie. De was in de machine, opruimen en dan tijd voor een glas wijn en de Linda.DSC_6563 Dit alles opdat ik zaterdagochtend voor het eerst weer eens in lange tijd een half uurtje door het dorpje kan huppelen. Maak je geen zorgen niemand die mij zag. Ze slapen hier namelijk uit. IMG_4224Dan wordt het toch tijd voor nog meer actie. Een lijstje maken, boodschappen doen. Deze week was het meer dan anders. Wat wil je ook als je zoveel ideeën in je hoofd hebt en die moeten natuurlijk allemaal worden uitgevoerd.  Aan de slag met een nieuw budget recept en een heerlijk taart.

DSC_6448

Dat was natuurlijk weer een te ambitieus plan. Gelukkig had ik tijd om mijn budget recept te maken. En dat is echt een topper. Maar de taart moet wachten tot morgen. Tijd voor vrienden en familie.

IMG_4289Ik ben soms zo georganiseerd dat ik wat vergeet. Vandaag was het verse basilicum. Te druk met het lijstje afwerken en die basilicum vergeten. Dus snel even naar de biologische winkel om de hoek en een plantje gekocht. Gelukkig kan ik morgen de rest van de gerechten die ik gepland heb afmaken. En ja, het wordt tijd dat ik mijn eigen kruiden ga kweken. Die biologische winkel is een dure hobby.

IMG_4305

Hier had ik al de hele week l zin in. De chili con carne van Jamie Oliver met een  vleugje expessokoffie van Ainsley Harriott. Heerlijk om meerdere recepten samen te voegen tot je eigen ultieme gerecht. De basis heeft de hele middag geprutteld op het vuur en dit is iedere keer weer een feestje op mijn bord.DSC_6482

Natuurlijk te veel gemaakt, maar geen probleem ik vries het in. Als ik thuiskom na een lange dag werken en geen zin heb om te koken, dan pak ik dit heerlijke maaltijd en ben zo klaar. Altijd iets in huis, lekker.DSC_6524DSC_6503

De rest van de avond schrijf ik, bewerk ik foto’s en beantwoord ik mailtjes. En niet te laat naar bed, want morgen staan er nog een paar recepten te wachten om gemaakt en gefotografeerd te worden.

You may also like

1 comment

Marlissa 26 januari, 2014 - 22:08

Oeh spannend! Wat zal de heerlijke taart zijn? Leuk weer

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.