SIMKOOKT: Behind the scenes

by simkktnl

Simkookt: Behind the scenes1Nieuwsgierig hoe een recept op simkookt tot stand komt? Volg me maar eens een dag achter de schermen. Je zult zien hoe ik me voorbereid. Hoe ik een middag in de keuken doorbreng. Wat ik gebruik en hoe ik uiteindelijk de blog in elkaar zet.

Simkookt: Behind the scenes 11Simkookt: Behind the scenes 11113Het begint allemaal met het zoeken naar een recept. Meestal gaat het zo dat ik eerst bedenk wat ik zou willen eten, of wie er komt eten. Het kan ook zijn dat ik een taart bak voor een speciale gelegenheid. Altijd leuk, naast een cadeautje een taart meebrengen voor de jarige. Ik blader mijn kookboeken door of snuffel internet af. Zodra ik weet wat ik wil gaan maken wordt er een boodschappenlijst gemaakt. Ik kijk de keukenkast en koelkast na of ik de benodigde ingredienten in huis heb. Het gebeurt me al te vaak dat ik een potje kaneel thuiskom terwijl er nog drie in de kast staan. En we gaan boodschappen doen. En niet geheel onbelangrijk ik check ook nog even of mijn camera opgeladen is, zodat ik later meteen aan de slag kan.

Simkookt: Behind the scenes 112Simkookt: Behind the scenes 111Zodra ik begin met koken, lees ik het recept nog even goed door, haal alle benodigde apparatuur te voorschijn en leg alles klaar. Laptop met het recept gaat op zijn plekje. Het aanrecht wordt leeggehaald. Op de grond ermee, een leeg werkblad is wat ik nodig heb.
Simkookt: Behind the scenes 114Simkookt: Behind the scenes 113
Ik kook, bak, snij etc. Ondertussen probeer ik het kookproces te fotograferen. Dat kan soms lastig zijn, je maakt troep in je keuken en dat wil je natuurlijk niet op je foto. Het wordt vies en weer schoongemaakt.

Simkookt: Behind the scenes 1111Simkookt: Behind the scenes 1112Zodra het gerecht klaar is wordt het tijd voor de belangrijkste foto, het eindresultaat. Deze is altijd speciaal en daar moet je soms vreemde capriolen voor uithalen. Belichting, achtergrond, welk bord gebruik je.

Simkookt: Behind the scenes 115Simkookt: Behind the scenes 117Ondertussen maak ik een begin met mijn blog. Ik maak een concept en schrijf mijn bevindingen, wat laat ik achterwege, voeg ik iets toe. Smaakt het lekker etc. Als ik dat niet meteen opschrijf vergeet ik sommige dingen en dat willen we niet. Dan wordt het toch echt tijd voor het minst leuke klusje het opruimen van de rommel, ik vul de vaatwasser en maak de keuken schoon.

Simkookt: Behind the scenes 11111Simkookt: Behind the scenes 11112Als alles opgeruimd is wordt het tijd voor de foto’s. Deze bekijk ik en kies de mooiste uit. Vervolgens bewerk ik ze en zet ze in de juiste volgorde. De blog is dan bijna klaar. Ik werk de tekst en het recept uit en de blog is dan klaar voor publicatie. Simkookt: Behind the scenes 1112En dat allemaal voor 1 recept online. Maar leuk blijft het. Voordat ik het vergeet, deze hamburger was top ! Recept volgt nog.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.