SIMKOOKT: 2 jaar

by simkktnl

simkookt 2 jaar drinksTwee jaar al weer, en 500 berichten, bijna 425 recepten verder. Alsof ik gisteren begon. Het blijft een leuke ontdekkingsreis dat bloggen. Koken is voor mij ontspanning. Iets lekkers maken en dan genieten. Ik houd van een simpele lekkere smaakvolle maaltijd. (voor een culinair hoogstandje, ga ik naar een restaurant). En zoals je misschien al weet, eet ik alles vlees, vis, taart en ook dat kroketje.  Door veel te koken leer ik steeds meer over voeding, bereiding en smaken. Hoe je smaken kan combineren en wat wel en wat niet werkt. Ook wat een gezonde keuze is en wat een E-nummer is heeft mijn interesse gewekt.  Meer lezen?

Simkookt zalm en tonijnHet kookblog avontuur begon eigenlijk al heel lang geleden. Ik luste als kind niet veel. Heel herkenbaar voor ouders van nu. Ik wilde alleen maar een boterham (nog steeds ben ik gek op brood, bruin, wit, als er maar wat lekkers op zit). Warm eten was niet aan mij besteed. Alleen de spaghetti bolognaise van mijn moeder, die luste ik wel. Jaren later heb ik wel alles leren eten, door vaak uit eten te gaan en nieuwe dingen te proeven. Ik realiseerde me ook dat ik niet alles lekker hoef te vinden, maar als je het niet proeft weet je het niet. Dus ontwikkelde ik mijn smaak en begon te experimenteren. simkookt 2 jaar meIk kreeg een camera en begon te fotograferen,. Dat vond ik leuk, heel leuk zelfs. Mooie plaatjes schieten. Iets moois creëren dat gaf een kik. Pas toen mijn zus het idee opperde om de passie voor koken en fotografie te combineren in een blog kwam het tot leven. Het begin was niet makkelijk, wat wist ik van bloggen, wat moest ik vertellen. Heel voorzichtig begonnen, de teksten die ik schreef waren heel summier. Ik ontdekte de bloggerswereld met veel geweldige kookbloggers. Wat wist ik nu eigenlijk van koken, recepten en fotografie?. Dat maakte me best onzeker. Simkookt 2 jaar eitjeNa een jaar begon het te kriebelen. Ik wilde meer, een eigen domein, een eigen plekje voor mijn creaties, mijn ontdekkingsreis. Dat heeft nog wel even geduurt, want dan stap je in een andere wereld. Je wordt wat serieuser, kost ook iets meer en zou ik dat wel volhouden?. Bloggen, koken, fotograferen kost nu eenmaal veel tijd. November 2013 heb ik de stap gezet. En die was best lastig. Ik wist niest van Wordpress en hoe alles werkt. Maar Greenflash internet heeft me enorm geholpen en ik ben blij dat ik de stap gewaagd heb. 2302300467_c57296e34f_bHet werd echt mijn plekje. December 2014 ben ik gaan denken over een lijst met dingen die ik zou willen laten zien op mijn blog, vrienden gevraagd en een lijst gemaakt. Ik ben nog lang niet klaar met de lijst, gelukkig heb ik nog 8 maanden om alles op de lijst in actie te zetten. Naast die lijst merk ik dat mijn interesses zich verbreden. Wat is gezond, wat zit er in een product, wat wordt er geschreven over voedsel op internet. Ik heb leren twitteren, waardoor ik ook weer veel info rijker ben geworden. Ik moet me nog verder verdiepen in andere sociale media. Maar er zitten maar 24 uur in een dag, dus is de tijd beperkt. Kortom ik ben nog lang niet klaar en je bent nog lang niet van me af.
simkookt 2 jaar ik
Let’s start cooking!

You may also like

1 comment

Marlissa 8 april, 2014 - 17:56

Gefeliciteerd! Ik volg je blog met veel plezier met alle heerlijke recepten:)

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.