Sim kookt 1 jaar !

by simkktnl
IMG_18441 jaar alweer, ik had nooit gedacht dat ik het zolang zou volhouden en hoe leuk dat ik het zou vinden. Nooit gedacht dat ik zoveel leuke reacties zou krijgen.  De vele mislukte en de meeste lekkere dingen werden er gemaakt. “Time flies when your having fun”.
Ik hield altijd al van koken maar sinds mijn blog ben ik altijd op zoek naar recepten. Ik haal ze uit tijdschriften, kookboeken en kookblogs. Mijn liefde voor kookboeken is dan ook niet te temmen. Zodra er een leuk kookboek uit is, wordt die meteen gekocht. Dat is niet goed voor mijn saldo kan ik je verklappen.
Koken voor de blog doe ik meestal in het weekend. Ik zoek de recepten uit en haal de ingrediënten in huis. Is het niet enorm duur om al die recepten te maken? wordt me gevraagd. Het valt reuze mee. Natuurlijk zijn sommige recepten prijzig. Maar door het vele koken heb ik ook een behoorlijke voorraad ingrediënten standaard in huis. Allerlei kruiden, suiker, meel, bladerdeeg, gelatine, azijn, olie, honing, ketjap, je kan het zo gek niet bedenken, ik heb het tegenwoordig standaard in huis. Dus vaak hoef ik maar een paar ingrediënten te kopen om een lekker recept te fabriceren.
Dan ga ik aan het werk, ingrediënten aan de ene kant. Recepten aan de andere kant. Camera opgeladen en bij de hand. Een lege werkplek waar ik de foto’s maak. Dat kan soms lastig zijn. Ik wil geen rommelige achtergrond en  ben dan dus ook de hele tijd aan het schuiven met spullen en met een vochtige doek in de weer. Het is iedere keer weer een uitdaging om het proces te fotograferen. Soms moet ik roeren, schenken etc. en met de andere hand een foto maken. Niet te vergeten kijken wat ik doe en kijken in de lens of het de juiste foto oplevert.
En het gaat wel eens fout. Een paar brandwonden en sneeën heb ik afgelopen jaar opgelopen. Maar een pleister doet wonderen.
Wat je nooit ziet is hoe de keuken eruit ziet na het koken. Dat wordt poetsen en vaatwasser vullen.
Alsof er niets gebeurd is !
De laatste fase, foto’s moeten worden uitgezocht en bewerkt. Altijd leuk om te doen, ik weet al snel welke foto ik kies en waarom. Maar de recepten moeten worden uitgeschreven en dat met een persoonlijk verhaal. Kortom een kookblog is best nog een aardig klusje waar ik vaak s’ avonds laat mee bezig ben. Het was een inspirerend jaar. Dank je voor je bezoek aan mijn blog en je leuke reacties. Op naar het volgende jaar!

You may also like

13 comments

Yvonne 5 april, 2013 - 08:05

Proficiat met je 1 jaar bloggen! Ik geniet er heel erg van, oorspronkelijk begonnen op je fotoblog maar lees lekker mee op je kookblog. Ben wel blij dat jouw keuken ook een ontzettende rotzooi is na het koken 🙂
Veel succes nog en hoop dat dat je nog lang door gaat !!

Reply
Brenda (Kookt) 5 april, 2013 - 08:24

Gefeliciteerd met je 1-jarige blog 🙂
Leuk en herkenbaar om te lezen. En wat heb je een mooie keuken zeg! (als het opgeruimd is ;-)) Op naar een volgend jaar met veel kookplezier

Reply
Arja van Garderen 5 april, 2013 - 10:55

Gefeliciteerd met je 1 jarige blog 😉 en wat voor 1, ik blijf je leuke en inspirerende blog volgen!!

Liefs Arja

Reply
zeeuws knoopje 5 april, 2013 - 11:21

Gefeliciteerd! Ik geniet altijd heel erg van je recepten en niet te vergeten van je mooie foto’s. Dat je nog lang zo door mag gaan!

Reply
lex 5 april, 2013 - 12:32

Gefeliciteerd en leuk hoor het kijkje in de keuken.

Reply
Food Love and Happiness 5 april, 2013 - 15:36

Wat leuk geschreven, gefeliciteerd met dit 1e jubileum van je blog! Ik vind alles heel herkenbaar (behalve dat vaatwasser inpakken -> ik moet alles afwassen;)). Het is zeker een tijdrovende hobby dat food-bloggen, maar wat leuk he! Ik ben nu al iets langer dan een jaar bezig en vind het echt super!

Reply
Arzu 5 april, 2013 - 19:01

Gefeliciteerd! Ik vind jouw blog heel leuk.

Reply
Betvis 5 april, 2013 - 20:51

Gefeliciteerd! Blij te zien dat jouw keuken er toch echt hetzelfde uit ziet als die van mij na het koken 😉

Reply
Caroline Brouwer 6 april, 2013 - 16:14

Gefelicteerd! Ik heb de foto van na het koken aan mijn man laten zien,want die moppert altijd als hij bij mij de bende in de keuken ziet na het koken of bakken. Nu een bewijs dat dat bij iedereen zo is. Bedankt voor de foto.;-))

Reply
marita 6 april, 2013 - 17:55

Gefeliciteerd, ik heb je blog pas ontdekt maar geniet er echt van. Laatst heb ik de aardappelgrating met paddestoelen gemaakt. Álleen ik heb ze in een gietijzeren pannetje gedaan. Iedereen heeft ervan gesmuld.

Reply
Sim kookt 6 april, 2013 - 21:21

Wat leuk al die reacties. Thank God voor mijn vaatwasser, ik moet er niet aan denken dat ik ook nog alles handmatig moet afwassen. Zo leuk om te horen dat alle keukens na een kooksessie eruit ziet als een oorlogsveld. Dank je wel voor je leuke en warme reactie!

Reply
Maaikyz iCook 7 april, 2013 - 11:17

Gefeliciteerd!
Leuk om te lezen en wat een mooie strakke keuken zeg! 🙂

Reply
Mirjam leslie-pringle 12 april, 2013 - 10:12

Superleuk Simoon, ik blijf je blogs graag posten op Motherbook hoor! Liefs! X

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.