SICILIAANSE PASTA VAN JAMIE OLIVER

Deze heerlijke Siciliaanse pasta komt uit het 5 ingrediënten boek van Jamie Oliver. De recepten uit dit boek zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Deze Siciliaanse pasta past perfect in een druk schema op een doordeweekse dag. Doordat je weinig ingrediënten nodig hebt, ook heel makkelijk te maken. En niet onbelangrijk snel en lekker!

Print

SICILAANSE PASTA VAN JAMIE OLIVER

Ingrediënten

  • 300 Gram pastaschelpjes
  • 4 volle theelepels kappertjes
  • 500 gram verschillend gekleurde kerstomaatjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 220 gram tonijn in olijfolie uit blik

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet intussen een grote koekenpan me antiaanbaklsaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur. Doe de kappertjes erbij, bak ze superkrokant en schep ze op een schaaltjes zodat de geurige olik in de pan achterblijft. snijd de tomaatjes doormidden, doe ze in de pan en strooi het grootste deel van de oregano erover. laat de tonijn uitlekken, trek de vis in vlokken, doe ze met 2 soeplepels van het pastakookwater bij de tomaatjes en laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is. Giet de pasta af en vang een kopje van het kookwater op. hussel de pasta door de saus en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe. Proef en breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de pasta op borden en garneer met de krokante kappertjes, strooi er de rest van oregano over. Sprenkel er een scheutje exra vergine olijfolie over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.