Sicilaanse pastasalade met kruidenolie en kappertjes

Gewoon een heerlijke pastasalade. Je moet de salade even lekker koud laten worden, zodat alle smaken mengen. Het is makkelijk en ziet er door alle kleuren ook nog eens geweldig uit. Het is gezond en een fijn recept voor een zonnige zomeravond.  (Uit Foodies, augustus 2012).

Ingrediënten
500 gram korte pasta
zout en peper
1 bosje basilicum
1 bosje platte peterselie
1 bosje munt
2-3 teentjes knoflook
2 citroenen
100 ml olijfolie
5 trostomaten
100 gram zwarte olijven
2 theelepels kappertjes

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Was ondertussen voor de kruidenolie de basilicum, de peterselie en de munt, schud de kruden droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Pers de citroenen uit en meet 10 el sap af. Pureer de basilicum, de peterselie, de munt en de knoflook groef met een staafmixer. Voeg het citroensap toe. Voeg de olijfolie langzaam toe en pureer ondertussen verder. Breng op smaak met zout en peper. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Laat de pasta direct met de kruidenolie, de tomaten, de olijven en de kappertjes. Laat ca. 30 minuten trekken. Serveer de pastasalade warm of koud en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Geef een reactie