SEASONAL COOKING: Rösti met prei

DSC_7705De prei was in de aanbieding, meteen op zoek naar een leuk recept. Het plaatje leek me wel wat , ook de combinatie van prei, aardappel en kaas daar had ik wel zin in. Maar ja, zoals op het plaatje wordt het vaak niet. Deze keer lukte het wel, mijn rösti zag er net zo mooi uit. En het was ook nog heel lekker. Kortom een win win gerecht. Probeer het zelf een keer. (bron: ztrdg.nl)DSC_7624 DSC_7629 DSC_7654 DSC_7674 DSC_7705

Ingrediënten
600 gram stevige aardappels
3 preien
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel aardappelmeel
100 gram kaas
zout en peper

Bereiding
Rasp de aardappels. Snij het witte gedeelte van de prei in superdunne ringetjes. Meng aardappel en prei met royaal zout en peper. Maak een papje van het aardappelmeel en meng dit met het aardappelmengsel. Maak dikke bergjes van het mengsel in een grote koekenpan met een beetje olie. Bak ze aan een kant zachtjes goudbruin en krokant en druk tijdens het bakken met een vork een beetje aan. Keer voorzichtig met een spatel en bak de andere kant. Verwarm de grill. Snij de kaas in plakjes en leg deze op de rösti. Zet de pan 10 min. onder de grill. Serveer meteen.

Geef een reactie