SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN

SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN

Deze saucijzenbroodjes van Yvette van Boven zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Simpel om te maken en heerlijk bij een kopje soep, als lunchgerecht of bij de borrel. Ik maak er altijd wat meer en die vries ik dan in. Altijd handig zo’n broodje in de vriezer want een lekker saucijzenbroodje gaat er altijd in.SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN

Print

SAUCIJZENBROODJES VAN YVETTE VAN BOVEN

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ketchup
  • 75 ml ketjap
  • 1 eetlepel worcestershiresauce
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel pimento of speculaaskruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 handje parneermeel
  • scheutje tabasco naar smaak
  • 1 theelepel zout
  • 15 blaadjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei

Bereiding

  1. kneed alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een goten kom. Kijk even uit met het paneermeel, voeg zoveel toe tot de vulling mooi samenhangend is. Niet te nat, maar zo lekker gladjes en niet plakkerig. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in of beleg hem met een vel bakpapier. Rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt. Vouw het bladerdeeg eromheen en druk het vast met uw vingertoppen. Met een vork drukt u het daarna nog een beter vast. Ga door tot alle gehakt en velletje bladerdeeg op zijn. Leg alle ongebakken broodjes op een of twee bakplaten en besmeer ze met een losgeklopt eitje. Bak ze in een minuut of 25-30 mooi goudbruin.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.