Het frisse van de komkommer, het knapperige zout van de bacon in combinatie met het romige ei maakt dit een prima lunch voor de zaterdag. En daarna een lekker kopje koffie en een krantje. Wat heb je nog meer nodig? Ik zeg geniet van het weekend en de lekkere broodjes.
Ingrediënten
4 eieren
6 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels mayonaise
100 g bacon
1 komkommer
8 sneetjes casinobrood
Bereiding
Kook 4 eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren fijn en schep ze om met 2 eetlepels crème fraîche en 4 eetlepels mayonaise, breng met zout en peper op smaak. Bak 100 g bacon uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Schaaf 1 komkommer met een dunschiller in lange repen, dep ze droog met keukenpapier. Besmeer 8 sneden casinobrood dun met 4 el crème fraîche. Beleg de helft met komkommerlinten, schep er eiersalade op en dek af met bacon. Leg de andere met crème fraîche besmeerde sneden erop en snijd het brood doormidden.
Looks good!