SATURDAYS LUNCH: Sandwich eiersalade, komkommer en bacon

DSC_8578Het frisse van de komkommer, het knapperige zout van de bacon in combinatie met het romige ei maakt dit een prima lunch voor de zaterdag. En daarna een lekker kopje koffie en een krantje. Wat heb je nog meer nodig? Ik zeg geniet van het weekend en de lekkere broodjes. DSC_8504DSC_8523DSC_8519DSC_8532DSC_8545DSC_8578

Ingrediënten
4 eieren
6 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels mayonaise
100 g bacon
1 komkommer
8 sneetjes casinobrood

Bereiding
Kook 4 eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren fijn en schep ze om met 2 eetlepels crème fraîche en 4 eetlepels mayonaise, breng met zout en peper op smaak. Bak 100 g bacon uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Schaaf 1 komkommer met een dunschiller in lange repen, dep ze droog met keukenpapier. Besmeer 8 sneden casinobrood dun met 4 el crème fraîche. Beleg de helft met komkommerlinten, schep er eiersalade op en dek af met bacon. Leg de andere met crème fraîche besmeerde sneden erop en snijd het brood doormidden.

1 Comment SATURDAYS LUNCH: Sandwich eiersalade, komkommer en bacon

Geef een reactie