SATURDAYS LUNCH: Meergranen-tomaten brood met avocado

DSC_9911Een broodje insmeren met tomaten, knoflook en olie. De oven in en je hebt een heerlijke basis voor een lekker broodje. Je kan er natuurlijk allerlei variaties op maken. Als je zoals ik op de calorieën let, laat je gewoon het spek weg.  Weer een succes lunchgerecht. Eet smakelijk en geniet van je weekend.DSC_9862 DSC_9867 DSC_9882 DSC_9887

Ingrediënten
2 meergranenbroodjes
2 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
80 gram gebakken ontbijtspek
1 avocado
1 limoen, uitgeperst
2 eieren, hardgekookt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de broodjes doormidden. Pureer de tomaten met de knoflook en de olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Wrijf de snijvlakken van de broodjes ruim in met dit mengsel. Rooster de helften brood 8 minuten in de hete oven met de tomatenkant naar boven. Bak de bacon nogmaals krokant en laat hem even uitlekken op keukenpapier. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel die met het sap van de limoen. Snijd de eieren in plakjes. Beleg de tomatentoast met de avocado, bestrooi naar smaak met (versgemalen) peper, leg de bacon en de plakjes ei erop en daar-bovenopde andere helft van tomaten-knoflooktbrood.

Geef een reactie